Meteen naar de inhoud
Home » Ontwikkelingen Stichting » Hoop voor Suriname gaat het theater in

Hoop voor Suriname gaat het theater in

In deze nieuwsbrief leest u over ons nieuwste (!) project met theaterschool On Stage Performing Arts. Met slechts 10 euro kunt u het verschil maken in het leven van Surinaamse kinderen die hun talent willen ontwikkelen. Verder een verslag van de recente voedselpakettenactie, Hoop voor Suriname tijdens de Ijsseloop en leuke inzamelingsacties. Volg ons ook via Instagram en facebook


Kinderen van theaterschool On Stage Performing Arts

De beelden via de media zijn u vast niet ontgaan. Het is onrustig in Suriname. Het blijft voor het merendeel van de Surinaamse bevolking een uitdaging om elke dag rond te komen. En deze groep lijkt zich steeds meer uit te breiden.

Wij hopen midden in deze moeilijke tijd, een positieve impuls te geven met ons ‘Meedoen project’. Samen met stichting On Stage Performing Arts in Suriname willen we ons inzetten in de strijd tegen sociale armoede. Er is sprake van sociale armoede wanneer iemand niet kan deelnemen aan het normale maatschappelijk leven zoals een sport of dansclub. Het meedoen aan een recreatieve activiteit die geld kost, is voor hen helaas geen optie. 

Sociale armoede leidt vaak tot een sociaal isolement, een beperkte ontwikkeling en een onbenut potentieel en daarmee is de kans om de cirkel van armoede te doorbreken aanzienlijk kleiner. 

Iedereen het theater in!
Samen met theaterschool On Stage Performing Arts willen wij kinderen en jongeren in armoede, de kans bieden zich te ontwikkelen op het gebied van muziek, dans en acteren. Iedereen, ook kinderen in armoede moeten mee kunnen doen met theater! We zijn ervan overtuigd- en het wordt door meerdere onderzoeken bevestigd- dat deelname aan sociale activiteiten bevorderlijk is voor de gezondheid en bijdraagt aan het doorbreken van armoede.

Hoe kunt u meedoen? Een donatie van 10 euro maakt het mogelijk dat een kind een maand lang, op wekelijkse basis deel kan nemen aan de theaterlessen. Doet u mee? Dit kan middels een eenmalig of een structurele bijdrage. Klik op de onderstaande button.


Inzameling cast TINA de musical

De cast van TINA de musical is enthousiast over het Meedoen project en hebben op eigen initiatief 250 euro ingezameld. Hier zijn we vanzelfsprekend ontzettend blij mee. Een mooi bedrag dat rechtstreeks ten goede  komt aan de kinderen in Suriname.


Inzameling InHolland Studenten

In het kader van hun studiereis (april ’23) naar Suriname hebben Elena, Joyce, Natasja, Levi en Fleur van de Hogeschool InHolland Alkmaar/Haarlem zich voorgenomen om geld in te zamelen. Geld dat bestemd is voor het scholenproject van onze stichting. Deze creatieve studenten hebben nagels gelakt, een wensput gebouwd en een pop up roti restaurant uit het niets gerealiseerd. We zijn onwijs trost op de gedreven studenten en wensen hun een inspirerende tijd toe in Suriname! Ze zijn te volgen via hun eigen instagram pagina 


Voedselpakketten actie en kijktip op NPO
Het is een aanrader om de serie ‘Alles is famirie’ van Amber Kortzorg te bekijken op NPO. Zij maakt een persoonlijke reis door Suriname die eindigt met een hernieuwde ontmoeting met haar Surinaamse vader. Tijdens haar reis komen ook meerdere actuele onderwerpen aan bod waaronder de zogenaamde hosselcultuur van Suriname. Hosselen is een Surinaamse benaming waarmee wordt bedoeld dat men zich (uit noodzaak) inspant om op diverse manieren de eindjes aan elkaar te knopen. Het merendeel van de Surinamers heeft daardoor soms 2 of 3 banen om te kunnen overleven. In aflevering 2 van deze serie wordt deze hosselcultuur belicht en is ook zichtbaar hoe zwaar de economische situatie is in Suriname. 

Onze vrijwilligers in Suriname en Nederland hebben opnieuw hard gewerkt waardoor wij 100 personen/gezinnen mochten voorzien van een voedselpakket. Het pakket is voor deze mensen een dankbare verlichting in een voor hun vaak stressvol leven waarin veel wordt gehosseld.

Hieronder een kleine greep van de vele mensen die geholpen zijn:
>Mevrouw G is weduwe werkt in de huishouding en verkoopt ook nog snacks op een school. Ze moet hard werken om in haar levensonderhoud te voorzien. Ze woont samen met dochter en kleinkind.
>Mevrouw B  deed oppas werk, maar is als gevolg van covid haar baan kwijtgeraakt. Ze is hard op zoek naar ander werk, maar transportkosten voor een andere baan heeft ze niet. Samen met haar man leeft zij van een laag inkomen.
>Meneer S is een alleenstaande man die kampt met psychische klachten en daardoor niet in staat is om te werken.
>Meneer K is ook een alleenstaande man die recentelijk is getroffen door een licht herseninfarct. Er is sprake van (lichte) verlammingsverschijnselen. Voor zijn dagelijks levensonderhoud is hij volledig afhankelijk van zijn familie. 
Enkele ontvangers van een voedselpakket

Hoop voor Suriname doet mee aan de Ijselloop

Hardlopen en bekendheid geven aan onze strijd tegen armoede? Dat kan. Mocht u bijvoorbeeld een van de deelnemers zijn van de Ijsselloop op 16 april in Deventer, ren dan in een shirt van onze stichting!  U heeft de mogelijkheid om een sport shirt van goede kwaliteit van Rogelli met ons logo te kopen voor 17,50 euro. We hebben shirts voor volwassenen en kinderen. Wees er snel bij, want we hebben een beperkte voorraad.

Stuur ons een mail met je contactgegevens en kledingmaat.


Word partner van Hoop voor Suriname
We zijn nog altijd op zoek naar partners die samen met ons de strijd willen aangaan tegen armoede in Suriname. Voor een bedrag van minimaal 15 euro per maand en voor de duur van een jaar maakt u kans op een heerlijk kookboek van Ramon Beuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *