Meteen naar de inhoud
Home » Ontwikkelingen Stichting » KERSTPAKKETTEN ACTIE 2021

KERSTPAKKETTEN ACTIE 2021

Beste sponsoren, donateurs en alle andere ondersteuners,

In deze nieuwsbrief stellen we u graag op de hoogte van onze laatste voedselpakketten actie in Suriname. Een actie die voor ruim honderd gezinnen en individuen, tijdelijk verlichting heeft geboden te midden van de huidige economische crisis. Want het land gaat helaas nog steeds gebukt onder hoge inflatie met als gevolg daarvan flinke prijsstijgingen van onder andere de basisgoederen. Deze nood blijft actueel en dat is voor ons als stichting voldoende reden om minimaal twee keer per jaar, voedselpakketten te distribueren onder de Surinaamse bevolking.

In Juni 2021 heeft de tweede online inzamelingsactie 3700 euro opgeleverd. Fantastisch! Dit bedrag is op een later moment ook nog aangevuld met de opbrengst van de unieke sleutelhanger actie. Lise Rinsma (zie foto) wist met ruim 100 zelfgemaakte sleutelhangers een bedrag van 630 euro op te halen. De totale opbrengst (online inzameling en sleutelhangers) is deels gebruikt om in Nederland basisproducten in te kopen die aanzienlijk goedkoper zijn dan in Suriname. Het resterend bedrag is besteed aan de inkoop van lokale goederen (rijst, kip, etc) in Suriname en het transport. In augustus zijn ruim 35 dozen per zeevracht verzonden en onze partners in Suriname konden de verzending in december in ontvangst nemen. Met de hulp en het advies van deze samenwerkingspartners zijn uiteindelijk honderd personen en of gezinnen uit verschillende districten voorzien van een voedselpakket. Hieronder een kleine greep uit de groep mensen die we met uw hulp mochten verblijden met een pakket.

Woord van dank

We willen u bedanken. Het is uw bijdrage die direct het verschil heeft gemaakt in het leven van deze mensen. Onze dank gaat eveneens uit naar de vrijwilligers in Nederland en Suriname die actief betrokken waren bij de inkoop, het inpakken, verzenden, uitpakken en distribueren van de goederen. Ten slotte een bijzonder woord van dank aan onze sponsors; Albert Heijn (Keizerslanden) in Deventer, House of Hope Deventer, Het Javaans Smulpaleis, Jos Steeman, Shampoo Bars en Groothoff Verpakkingen BV. Samen mogen we de krachten blijven bundelen in onze strijd tegen armoede in Suriname.

Bankrekening

In onze laatste nieuwsbrief vertelden wij over de lopende aanvraag voor een eigen bankrekening. De rekening is afgelopen maand toegekend en daar zij we vanzelfsprekend zeer blij mee. Ons bankrekening nummer is te vinden op de website. We hebben vervolgens direct een aanvraag voor een ANBI beschikking ingediend bij de belastingdienst. Een ANBI status is wenselijk vanwege de fiscale voordelen voor de stichting en diens sponsoren. We hopen uiterlijk eind februari 2022 de toekenning van de belastingdienst te ontvangen.

Uitbreiding team

Ons vrijwilligersteam in Suriname is uitgebreid met Earl Jacott. We waren al enige tijd op zoek naar een contactpersoon in Suriname en Earl is bereid gevonden invulling te geven aan deze vacature.  Namens de stichting zal hij in Suriname een coördinerende rol vervullen bij de verschillende projecten. Jane Breeveld die vanaf het begin ook actief betrokken is bij de acties van de stichting, zal bij bepaalde projecten gezamenlijk met Earl optrekken. We zien uit naar een vruchtbare samenwerking. Wij zijn enorm blij met deze versterking en stellen Earl graag aan je voor.

 Ik ben Earl Jacott, jonge Surinaamse man met een passie voor mens en technologie. In het dagelijks leven ben ik vooral veel bezig met de tech zijde van zaken en wilde meer invulling geven aan het “ mens” gedeelte. Hoop voor Suriname is daarin een hele goeie match geweest en zal zoveel als mogelijk invulling geven aan al vier pijlers!

We gaan verder!
Zoals te lezen in ons beleidsplan (zie website) is de stichting niet enkel gericht op het bieden van acute hulp, maar willen we ook duurzaam investeren om zodoende de kans op armoede te verkleinen. Een ambitie die wordt onderschreven door meerdere wetenschappelijk onderzoeken. Armoede bestrijding en het vergoten van onderwijskansen gaan hand in hand.

Om die reden zijn er op dit moment concrete gesprekken gaande met twee onderwijsinstellingen in Suriname. We zijn voornemens om individuele leerlingen die te kampen hebben met financiële armoede maandelijks te ondersteunen, waardoor zij in staat worden gesteld de opleiding af te ronden. We hopen in de komende maanden ernaar toe te werken een officiële samenwerking met de directie van beide scholen aan te gaan. Wilt u hiervan op de hoogte blijven? Houd dan onze website en facebook in de gaten voor de officiële lancering van dit project. Parallel aan deze actie starten we in februari opnieuw met een inzameling voor Suriname. U heeft dan opnieuw de gelegenheid om een bijdrage te leveren ten behoeve van een voedselpakket. Ook deze informatie is via onze website en social media kanalen te volgen.

4 reacties op “KERSTPAKKETTEN ACTIE 2021”

  1. Lieve mensen, héél blij word ik van dit werk dat jullie doen om de echte arme mensen in Suriname te helpen. Fantastisch.
    Ook word ik blij van de vrijwilligers in Suriname die zich inzetten om de pakketten uiteindelijk bij de behoeftige mensen te bezorgen.
    Wij hebben het hier zo goed dat je je soms niet kan voorstellen dat er mensen honger hebben.
    Brassa voor jullie allemaal. 👍🏽🙏🏾

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *