Meteen naar de inhoud
Home » Ontwikkelingen Stichting » Nieuw basketbalproject en fundraising

Nieuw basketbalproject en fundraising

Links: Selma die de porties net heeft ontvangen en op punt staat om hiervan te smullen. Rechts: Esther die met een glimlach de bruine bonen bereidt in de keuken.

Beste betrokkene,

Waar de zorgen in Suriname nog steeds groot zijn, blijft stichting Hoop voor Suriname zich inspannen om in het klein het verschil te maken. Uiteraard samen met u, want dankzij uw steun zijn wij in staat dit bijzondere werk te doen. 

In deze nieuwsbrief leest u meer over onze meest recente acties. Daarnaast is ook het jaarverslag van 2023 inzichtelijk en stellen we u graag op de hoogte over het nieuwste gezamenlijke project.

Nogmaals dank voor uw steun.Bestuur Hoop voor Suriname,
Andrew Breeveld
Peter Davelaar
Marieke Rinsma

>Als u nog geen abonnee bent van onze nieuwsbrief, kunt u zich hier inschrijven<


Nieuwtjes van de stichting

Esther kookt voor Suriname
Esther heeft voor de tweede keer gekookt en daarmee geld ingezameld voor de stichting. Samen met haar enthousiast team zijn er 64 porties bruine bonen klaargemaakt en verkocht. Door hun geweldige inzet is een bedrag van 1060 euro ingezameld. Dank aan een ieder die een portie heeft gekocht of een aanvullende donatie heeft gedaan. We zijn ook het Javaans Smulpaleis erkentelijk dat we gebruik mochten maken van hun locatie. And last but not least….Esther, je bent weer een topper!


Theaterlessen voor zeven studenten
De opbrengst van Esther kookt heeft erin geresulteerd dat er zeven kinderen een jaar lang gratis kunnen deelnemen aan theaterlessen. Fantastisch nieuws! De zeven studenten zijn zorgvuldig uitgekozen op basis van hun persoonlijke situatie. Esther heeft hoogstpersoonlijk onze samenwerkingspartner, On Stage Performing Arts, hiervan op de hoogte gesteld. Op de foto is Esther te zien samen met Joelle Chiu Hung (directrice) en een van de studenten. Beiden waren ontroerd en ontzettend dankbaar.


Een unieke theemelange voor Suriname
Ons bestuurslid Marieke Rinsma heeft samen met Rob van Roemar Koffiebranderij, het idee gevat om een unieke theemelange samen te stellen. De opbrengst van de thee komt voor de helft toe aan de stichting. De verkoop van de thee heeft tot nog toe 365 euro opgeleverd. Een geweldig bedrag dat gebruikt kan worden voor onze onderwijsprojecten. Bent u ook benieuwd naar deze unieke thee, deze is nog te verkrijgen in de winkel van Roemar in Deventer.


Nieuw Samenwerkingsproject!

Talentontwikkeling voor kinderen en jongeren in armoede is een van onze vier belangrijke pijlers. We zijn daarom enthousiast over de samenwerking met Rian Jambo. Al jaren spant Rian zich in om in een achterbuurt in Suriname (Hanna’s Lust) jongeren sport- en life skills bij te brengen. Het zijn voor het overgrote deel jongeren die afkomstig zijn uit kansarme (eenouder) gezinnen. De ouders hebben vaak niet de financiële middelen om het lesgeld betalen en sportkleding aan te schaffen. 

Rian is  klein begonnen, maar inmiddels sporten en er op wekelijkse basis ruim 80 jongeren en kinderen op een basketbalveld midden in de wijk. Het is een man met een hart voor deze achterbuurt en een hart voor deze jongeren. Het verdient zeker een groot compliment in de wijze waarop Rian met beperkte middelen en naast zijn reguliere baan jongeren perspectief biedt middels deze lessen. 

Hoop voor Suriname en Rian Jambo hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk bij te dragen aan een betere toekomst voor de jeugd in Hanna’s Lust.

Steun ons project. Met een bijdrage van slechts 5 euro kan een van deze jongeren uit Hanna’s Lust een maand lang sporten.


Samenwerking met Algemene Middelbare School
Esther Breeveld heeft namens de stichting een aantal teken- en kleurpotloden overhandigd aan mevrouw Tjin A Sjoe. Zij is als tekendocent verbonden aan de Algemene Middelbare School in Suriname. Voorheen was het een uitdaging om invulling te geven aan de lessen vanwege een gebrek aan materiaal. Ze heeft haar dankbaarheid uitgesproken voor deze schenking.


Sporten voor Suriname

Sporten en tegelijkertijd bekendheid geven aan onze strijd tegen armoede? Dat kan! Of je nu deelnemer bent van de Ijsselloop in Deventer, de marathon in Rotterdam of wekelijks in de sportschool staat, doe dat in een shirt van Hoop voor Suriname.

U heeft de mogelijkheid om een (Rogelli) sportshirt met ons logo te kopen voor 17,50 euro. Er zijn shirts voor volwassenen en kinderen.

Stuur ons een mail met uw contactgegevens en kledingmaat.


Financieel jaarverslag 2023
Bij Stichting Hoop voor Suriname zetten we ons onvermoeibaar in voor de verbetering van levensomstandigheden in Suriname. We streven naar volledige transparantie over hoe we de genereuze bijdragen van onze donateurs en supporters inzetten. 

Dit is zorgvuldig verwerkt in een jaarverslag en staat hier op de website.

Nogmaals dank voor uw financiële steun!


Partner van Hoop voor Suriname
Wordt u ook een vaste partner van de stichting? Met een maandelijkse bijdrage van (minimaal) 15 euro en voor de duur van 1 jaar, ontvangt u een mooie originele Surinaamse hangmat. Stuur ons per mail uw adresgegevens en de hangmat wordt gratis opgestuurd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *