Meteen naar de inhoud
Home » Ontwikkelingen Stichting » Op naar het nieuwe jaar!

Op naar het nieuwe jaar!

Dank voor uw steun.

Beste betrokkenen,

Marieke en Andrew kijken terug op een goede tijd in Suriname. Het bezoek aan dit land stond in het teken van vele mooie en bijzondere ontmoetingen. Van basisscholen tot het revalidatiecentrum en van een theaterschool tot bezoek aan verschillende gezinnen. Het was een zeer productieve week. Onderaan in deze nieuwsbrief vindt u een kort fotoverslag van de reis naar Suriname.

De nood in Suriname blijft onverminderd hoog. Voor velen is elke dag een kwestie van overleven in een land, waar het economisch steeds slechter gaat. Andrew en Marieke zagen echter ook veel gedrevenheid onder de Surinamers. Men spant zich in om met beperkte middelen, het beste te maken van een soms uitdagende realiteit. Geïnspireerd en gemotiveerd zijn Andrew en Marieke teruggekeerd om de strijd tegen armoede in Suriname voort te zetten.

Het jaar 2023 loopt ten einde.

We hebben dankzij uw ondersteuning het volgende kunnen realiseren.

  • 200 personen/gezinnen kunnen voorzien van een voedselpakket.
  • 60 dankbare studenten in het middelbaar onderwijs die zich geen zorgen hoeven te maken over het schoolgeld.
  • 6 enthousiaste kids die de kans hebben gekregen om een jaar lang theaterlessen te volgen.
  • Meerdere basisscholen die we mochten verblijden met veel bruikbare en noodzakelijke schoolspullen.

Hartelijk dank dat we samen met u en onze lokale partners in 2023 mochten strijden tegen armoede in Suriname. We rekenen op uw steun in 2024.

Zou u een eindejaarsgift willen overwegen?


Verslag reis Andrew en Marieke

Bezoek aan de kinderpoli

Kinderarts sociale pediatrie, Laurindo Kloof geeft op een inspirerende wijze leiding aan de kinderpoli van het academisch ziekenhuis. Samen met zijn team hebben ze een enorm hart voor de kwetsbare kinderen en de gezinnen in Suriname. Hoop voor Suriname is voornemens om in de toekomst actief samen te werken met de poli.

Bezoek aan gezinnen

Marieke en Andrew hebben enkele gezinnen bezocht die het behoorlijk moeilijk hebben. Gezinnen waar armoede op de voorgrond is en de kinderen vaak een beperking hebben. Deze ouders doen ontzettend hun best, maar moeten het maandelijks zien te redden met 150 tot 200 euro.

Bezoek aan basisscholen in een achterstandswijk

Op twee basisscholen zijn een aantal schoolspullen overhandigd. Deze schoolspullen zijn deels bekostigd met een inzamelingsactie van schoolkinderen uit Deventer. De kids in Suriname waren niet spaarzaam in het delen van warme brassa’s (knuffels). 

Samenwerking met de hersenstichting

In samenwerking met de hersenstichting in Nederland is er gratis oefenmateriaal overhandigd aan het revalidatiecentrum in Suriname. Materiaal dat bedoeld is voor mensen die herstellende zijn van een beroerte.

Op pad met Jose

Andrew en Marieke zijn op pad geweest met Jose van Meulen. Als sociaal werker zet ze zich met hart en ziel in voor de marrongemeenschap in Suriname. In het bijzonder gezinnen waarbij er sprake is van een geestelijke en/of lichamelijke beperking. In de meeste gevallen leven deze gezinnen in diepe armoede.

Kids in Suriname

Er is contact gelegd met een therapeutisch dagcentrum voor kinderen met een ontwikkelingsstoornis en een tehuis, waar kinderen worden opgevangen die ondervoed zijn. Twee locaties waar kwetsbare  kinderen een flinke portie liefde en steun ontvangen van geweldig personeel. Respect!

Theater school On Stage Performing Arts

Hoop voor Suriname zet zich samen met deze theaterschool in tegen sociale armoede. Kinderen krijgen door onze samenwerking de kans om hun theatertalenten te ontwikkelen. De school wordt geleid door een enthousiast team met een hart voor theaterontwikkeling in Suriname voor een ieder.

In gesprek met de studenten van het Vwo
Hoop voor Suriname werkt al twee jaar samen met het Ewald P Meyer Lyceum. In dat kader hebben Marieke en Andrew een aantal studenten gesproken over het studieleven in deze moeilijke economische tijd. Een inspirerende ontmoeting. Sterke en moedige studenten met een positieve mindset.

Samenwerking met Algemene Middelbare School

Er is kennisgemaakt met de directie en het decanaat van de Algemene Middelbare School. Met ingang van 2024 gaan Hoop voor Suriname een tweejarige samenwerking aan om de leerlingen individueel te ondersteunen door het schoolgeld te vergoeden. 

Partner van Hoop voor Suriname
Wordt u ook een vaste partner van de stichting? Met een maandelijkse bijdrage van (minimaal) 15 euro en voor de duur van 1 jaar, ontvangt u een mooie originele Surinaamse hangmat. Stuur ons per mail uw adresgegevens en de hangmat wordt gratis opgestuurd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *