Meteen naar de inhoud

01

Onze focus

Samen met lokale partners bijdragen aan een duurzame bestrijding van armoede in Suriname

Volksgezondheid

We willen dat er aandacht en hulp beschikbaar is voor de lichamelijke en psychische gevolgen van personen die gebukt gaan onder (langdurige) armoede.

Onderwijs

We willen de onderwijskansen vergroten om daarmee de cirkel van armoede te doorbreken. Onderwijs is een essentieel onderdeel in onze strijd tegen armoede.

‘Help een student een jaar naar school’

Duurzaam armoede bestrijden met een investering in onderwijs. Met eenmalige bijdrage van 20 euro stelt u een leerling van het VWO in staat om een jaar naar school te gaan.

Doneer

Levensbehoefte

We willen goederen en producten inzamelen en lokaal verspreiden. De distributie van o.a. voedselpakketten kan directe verlichting bieden in de kwetsbare financiële situatie.

Voedselpakket

Acute hulp is altijd nodig. Met een eenmalige bijdrage van 25 euro is een gezin voor 2 weken voorzien van voeding.

Doneer

Ontwikkeling

We willen projecten in Suriname initiëren en ondersteunen die gericht zijn op talentontwikkeling en het bieden van recreatieve activiteiten.

Muziek, dans en drama

Meedoen in de samenleving is niet vanzelfsprekend. Met een maandelijkse bijdrage van 10 euro kan iemand in armoede een maand deelnemen aan de theaterschool en de eigen talenten ontwikkelen.

Doneer

02

Over Ons.

De stichting Hoop voor Suriname is in maart 2021 opgericht. Het is een logisch gevolg van het eerste levensmiddelen project voor Suriname. Vanwege de zware economische crisis heeft de familie Breeveld , wonende in Nederland en Suriname, eind 2020 de krachten gebundeld om een actie op touw te zetten. Het werd een succesvol project dat enige vorm van verlichting heeft geboden aan een aantal gezinnen dat in Suriname ver onder de armoedegrens leeft. Er ontstond echter een groot verlangen onder de initiatiefnemers om het niet bij een eenmalige actie te houden, maar om structureel hiermee door te gaan. Het verlangen om samen met lokale partners te werken aan dit project om zodoende een bijdrage te leveren aan gezinnen in Suriname. Binnen enkele maanden werd er een bestuur gevormd en was de stichting een feit.

03

Ons Team

Maak kennis met het team achter Hoop voor Suriname
Andrew Breeveld

Oprichter

MArieke Rinsma

Secretaris

Esther Breeveld
Esther Breeveld

Coördinatie

Annelies Breeveld
Annelies Breeveld

Coördinatie

Peter Davelaar

Penningmeester

Earl Jacott

Coördinator in Suriname

Jane Breeveld
Jane Breeveld

Coördinator in Suriname

Wij zoeken jou!

Help mee