Meteen naar de inhoud
Home » Ontwikkelingen Stichting » Update voedselpaketten-actie en nieuw project (juli 2022)

Update voedselpaketten-actie en nieuw project (juli 2022)

Een van de gezinnen ontvangt een pakket

Beste sponsoren, donateurs en alle andere ondersteuners,

“Wat jullie doen is echt nodig in deze zware tijd, ik zal de Here vragen om jullie te zegenen” Eén van de vele dankbare reacties op de laatste voedselpaketten-actie. In deze nieuwsbrief stellen we u graag verder op de hoogte van deze wederom succesvolle actie en ons nieuwste project.

Er is door het team van vrijwilligers in Suriname en Nederland in korte tijd veel werk verzet bij de inkoop, verzending en distributie van alle producten. Het is mooi om te zien hoe alle vrijwilligers vol enthousiasme en toewijding zich inzetten in de strijd tegen armoede. Ze zijn onmisbaar in het werk van de stichting!

Onze partners in Suriname hebben 100 personen/gezinnen mogen voorzien van een pakket. Van studenten uit het basis-, hoger- en speciaal onderwijs, één-ouder gezinnen in een achterstandswijk in Paramaribo, tot bewoners van een Inheems dorp in het district Para.

Ook nu zijn de pakketten hard nodig. Zoals in laatste nieuwsbrief werd vermeld, zijn de consumentenprijzen flink gestegen als gevolg van de torenhoge inflatie van 60%. Een mevrouw vertelde aan onze vrijwilliger dat het pakket precies op juiste moment kwam. Ze had op dat moment een tekort aan financiën, niets in meer huis en maakte zich vanzelfsprekend zorgen over de komende weken. Het pakket bracht tijdelijk verlichting in haar situatie. Ze was opgelucht en dankbaar.

Waterramp in Suriname

We hadden ook de gelegenheid om personen die getroffen zijn door de watersnoodramp te ondersteunen met een pakket. De nieuwsberichten zijn u vast niet ontgaan. Er is de afgelopen maanden ernstig veel wateroverlast geweest in het binnenland van Suriname. Als gevolg van de aanhoudende regen en het uitblijven van de droge tijd, lagen de huizen van 35 dorpen onder water. In totaal zijn er 2000 mensen getroffen door deze waterramp. De wateroverlast heeft zich in de afgelopen weken ook uitgebreid naar Paramaribo.

Via één van onze partner organisaties is er een speciaal bezoek gebracht aan het door watersnood getroffen dorp Kapasileke. Dit dorp ligt aan de bovenloop van de Suriname rivier en is deels overstroomd door het water. De bewoners hebben vooral schade opgelopen aan hun kostgrond.(Een kostgrond is een stuk land dat geschikt is gemaakt voor het telen van gewassen voor eigen gebruik). Een dorpsbewoner is voor een belangrijk deel financieel afhankelijk van de opbrengst van een kostgrond. De overstroming heeft daarmee directe gevolgen voor het dagelijks leven. Het voedselpakket bracht tijdelijke verlichting voor een periode van twee weken. De dorpsbewoners waren dankbaar, omdat zij al drie maanden niet konden oogsten.

Ontzettend bedankt voor uw financiële bijdrage. We zijn ook de Albert Heijn Kiezerslanden en Lidl zeer erkentelijk voor de sponsoring van de eigen producten. Ook Groothoff Verpakkingen BV voor de sponsoring van het verpakkingsmateriaal. En House of Hope Deventer met het faciliteren van het transport. En natuurlijk ons geweldig team vrijwilligers. Samen vormen we een sterk team in de strijd tegen armoede in Suriname!

NIEUW project

Tot slot nog graag uw aandacht voor ons nieuwste onderwijsproject. Onderwijs is een cruciale sleutel in de strijd tegen armoede. Uit onderzoek blijkt dat een hogere scholing ertoe leidt dat kinderen die opgroeien in armoede, niet arm hoeven te blijven voor de rest van hun leven. Met slechts een eenmalige bijdrage van 18 euro helpt u een leerling aan schoolgeld voor een (1) jaar in het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs in Suriname. Doet u mee?

Klik dan HIER voor uw donatie of hier om meer te lezen over het onderwijsproject.

Nogmaals dank voor uw steun, blijf ons volgen en we hopen op uw steun te te kunnen blijven rekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *